Home » Bio Thee

Biologische zwarte, groene en witte thee

Ontdek geurende theeën van de Camellia sinensis-plant. Groene, witte en zwarte thee, biologische en van uitzonderlijke kwaliteit. Thee met een zorgvuldige teelt, karakteristiek aroma en eerlijke directe handel.

Bekijk ook ons assortiment kruidenthee.

Zwarte Thee:


Groene Thee:


Witte Thee:


Biologische thee met een zorgvuldige teelt, karakteristiek aroma en eerlijke directe handel.

Wij verkopen alleen de beste theeën van kleinschalige en biologische landbouw, die werken aan het verbeteren van biodiversiteit en natuurwaarde op het bedrijf.  

De planten worden liefdevol verzorgd en met de hand geoogst, en met uiterste vakmanschap verder verwerkt tot thee.

Camellia sinensis

Zwarte thee is volledig geoxideerd. Door een reactie met zuurstof krijgt het blad een bruin / zwarte kleur. De oxidatie zorgt voor de smaak. Om dit proces op gang te brengen wordt het blad na het plukken en verwelken gekneusd, gebroken of versneden. Door het ‘beschadigen’ van het blad versnelt de reactie met zuurstof tot het blad volledig is verkleurd. Daarna wordt het blad gerold en gedroogd.

Groene thee
wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinesis plant. Van deze plant worden alle soorten thee gemaakt, behalve kruidenthee. De bladeren worden gedroogd, en de mate van oxidatie bepaalt wat voor soort thee het wordt. Voor groene thee worden de bladeren niet geoxideerd. Daarom kleurt het water in je kopje groen bij groene thee en donkerbruin bij ‘normale’, geoxideerde thee.


Witte thee
is afkomstig van de welbekende theeplant Camellia Sinensis.
De bladeren en knoppen worden geplukt net voordat ze volledig open gaan, wanneer ze bedekt zijn met fijne witte haartjes. Witte thee is het minst verwerkt van de drie theeën. Vanwege dit behoudt het een hoge hoeveelheid antioxidanten.