Referentie: WUR-28910
Merk: Wurdies
Absintalsem gesneden bio 50g
Biologische Absintalsem gesneden. Of het nu als thee of tinctuur, specerij of drank wordt gebruikt de bittere smaak heeft dit kruid zo populair gemaakt.
Koop hier uw biologische kruiden en specerijen met pure aroma, natuurlijke smaak en gezonde inhoudsstoffen. Onze pure kruiden en specerijen zijn toepasbaar in zowel zoete als hartige gerechten en in koude of warme keuken. Onze biologische kruiden en specerijen komen van zorgvuldig geselecteerde biologische leveranciers en telers waar er met grote zorg wordt gewerkt aan kwaliteit, langzame droogtechniek. Koop uw Kruiden en Specerijen online bij Salvia & Sinensis: de bio kruiden specialist voor hoge kwaliteit biologisch gecertificeerde kruiden en specerijen.
Er zijn 75 producten.
Referentie: WUR-28910
Merk: Wurdies
Biologische Absintalsem gesneden. Of het nu als thee of tinctuur, specerij of drank wordt gebruikt de bittere smaak heeft dit kruid zo populair gemaakt.
Referentie: WUR-00100
Merk: Wurdies
Anijszaad van biologische teelt. Anijs is een kruid met een zoethout achtige-, pittige- en zoete smaak. Anijs is te gebruiken voor hartige gerechten, desserts en ook om te bakken.
Referentie: WUR-00570
Merk: Wurdies
Biologische basilicum gewreven, uit de Zuid-Italiaanse regio Basilicata. Basilicum wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken en is zoet en aromatisch van smaak. Heerlijk in combinatie met tomaat en smaakvol in salades, soep, saus, koude gerechten, pasta en op de pizza. Ook te gebruiken bij het maken van pesto, olie en azijn.
Referentie: WUR-08510
Merk: Wurdies
Gedroogde bieslook van biologische teelt. Bieslook is licht scherp met een verfijnde uiensmaak en zeer aromatisch. Gedroogde biologische bieslook wordt meestal gebruikt in koude of warme sauzen en gerechten.
Referentie: HBH-3008
Merk: Het Blauwe Huis
Biologische bijvoet thee van Het Blauwe Huis heeft een aangenaam kruidig aroma en bittere smaak. Bijvoet wordt vooral gebruikt als thee maar is ook geschikt om gerechten mee op smaak te brengen.
Referentie: WUR-08430
Merk: Wurdies
Biologische blauwe fenegriek gemalen. Blauwe fenegriek is zeer aromatisch en intens kruidig. Het groenige, zeer fijngemalen kruid is bijzonder goed voor het kruiden van dipsauzen, sauzen en soepen en voor het bakken van brood. De smaak lijkt veel op de gewone gemalen fenegriek maar dan milder.
Referentie: WUR-01310
Merk: Wurdies
Bonenkruid is aromatisch en de smaak is een combinatie van tijm met een licht peperige muntsmaak. Deze biologische bonenkruid kan je gebruiken in gerechten met bonen, peulvruchten, vette en zware gerechten.
Referentie: WUR-20510
Merk: Wurdies
Biologische brandnetel van gesneden brandnetel bladeren heeft een verfrissende scherpe en aromatische smaak. Biologische brandnetel als brandnetelthee is gezond en je kan de gedroogde brandnetels ook gebruiken in de keuken.
Referentie: WUR-01700
Merk: Wurdies
Brandnetelzaden zijn kleine zuivere energie dragers met zijn bijzondere waardevolle ingrediënten. Je kan deze in de muesli, salades of als broodbeleg (eventueel licht geroosterd) gebruiken. Het wordt ook wel superfood genoemd. Daarnaast kun je van gedroogd brandnetelzaad een thee zetten.
Referentie: WUR-01930
Merk: Wurdies
Biologische cayennepeper gemalen maakt gerechten lekker en pittig. Cayenne peper biologisch gaat goed samen met chocola en zeezout, aardbeien, pittige sauzen en gerechten zoals Chili Sin Carne. Daarnaast is het een uitstekende basis voor speciaal gemaakte kruidenmengsels zoals chilipoeder.
Referentie: WUR-11130
Merk: Wurdies
Biologische citroentijm, een tijm soort met een heerlijke frisse citroensmaak. Citroentijm gedroogd is een verrassende smaakmaker voor diverse gerechten.
Referentie: WUR-00410
Merk: Wurdies
Deze gesneden biologische daslook is te gebruiken in pesto, salades, sausen, soepen en zelfgemaakte spreads. Daslook is een goede vervanger of aanvulling van knoflook, bieslook, prei en ui.
Referentie: WUR-02370
Merk: Wurdies
Dille is een kruid dat vaak gebruikt wordt na bereiding van een gerecht omdat het zijn smaak verliest bij het verhitten. Biologische dilletopjes heeft een heel verfijnde anijsachtige smaak en is ook te gebruiken als garnering.
Referentie: WUR-02670
Merk: Wurdies
Dragon is een onmisbaar kruid in de Franse keuken en heeft een bijzonder sterk aroma. Dragon wordt vaak gebruikt om gerechten zoals sauzen, dressings en marinades op smaak te brengen. Dragon kan ook worden gebruikt om soepen, stoofschotels en andere gerechten op smaak te brengen. Deze biologische dragon is gewreven waardoor het iets grover is.
Referentie: WUR-01200
Merk: Wurdies
Biologische fenegriek (hele zaden), ook te gebruiken als kiemzaad. Deze uit India afkomstige specerij zou iedereen in huis moeten hebben. Fenegriek ook wel foenegriek genoemd heeft een nootachtige smaak. De nasmaak neigt naar mosterd.
Referentie: WUR-05530
Merk: Wurdies
Biologische foelie gemalen. Het gemalen foeliekruid is het gedroogde en fijngemalen zaadvlies van de nootmuskaat. De smaak is vergelijkbaar met nootmuskaat maar dan milder. Foelie is bijzonder veelzijdig en verfijnt hartige gerechten zoals groentestoof, aardappelpuree, preisoep, stoofpotjes en zoetigheden zoals koek en gebak.
Referentie: WUR-03230
Merk: Wurdies
Galangawortel gemalen ook wel Laos, Thaise gember of Galanga genoemd wordt gebruikt als specerij, heeft een milde gembersmaak en heeft iets scherps wat neigt naar peper.
Referentie: WUR-03330
Merk: Wurdies
Biologische gember gemalen, ook wel gemberpoeder of gemalen gemberwortel genoemd, is scherp, zeer aromatisch en ontwikkelt een vleugje zoetheid op de tong. Gemalen gember wordt vaak puur of in verschillende kruidenmengsels gebruikt, omdat het goed samengaat met veel verschillende ingrediënten.
Referentie: HBH-3026
Merk: Het Blauwe Huis
Biologische hartgespan is erg aromatisch en licht bitter en wordt vaak gebruikt in theemelanges. Hartgespan is een kruit die, zoals de naam al doet vermoeden, ons hart versterkt. Voor het kruiden van erwten- en linzensoep of een hartgespan thee.
Referentie: WUR-50400
Merk: Wurdies
Biologische hop (aroma hop) hele kegels. Heerlijk als hopthee.
Referentie: WUR-10570
Merk: Wurdies
Biologische hyssop is een specerij uit de keuken van Hildegard van Bingen met een kruidige en iets bitter aroma. Als keukenkruid maakt hyssop vette gerechten lichter verteerbaar.
Referentie: WUR-10200
Merk: Wurdies
Biologische jeneverbessen met een pittige en bittere smaak met een houtachtig lekkere zoete geur. Jeneverbes biologisch is heerlijk bij groentestoof, zuurkool en gegrilde groentes en maken de gerechten goed verteerbaar.
Referentie: WUR-10800
Merk: Wurdies
Biologische Ceylon kaneel. Ceylon kaneel staat bekend om zijn kwaliteit en heeft een zachte rijkelijke smaak.
Referentie: WUR-10630
Merk: Wurdies
Biologische kaneel gemalen (kaneelpoeder) met 70% Ceylon kaneel en 30% Cassia kaneel. Ceylon kaneel is mild, zoetig en rijk van smaak. Cassia kaneel is pittig en stevig van smaak. Dit mengsel geeft een aromatische en warme smaak en een vol kaneel aroma aan hartige gerechten, desserts, gebak en dranken.
Wij verkopen alleen de beste artisanale kruiden en kruidenproducten van kleinschalige en eerlijke biologische kruidenteelt & verwerkbedrijven die werken met een diversiteit aan teelten en hoge mate van biodiversiteit en natuurwaarde op en rond het bedrijf.
De verse kruiden worden zorgvuldig met de hand of machinaal geoogst en gedroogd.
Op de juiste manier oogsten & drogen in het seizoen is de basis voor de krachtige heilzame werkzaamheid.
Het maken van vitale, levenskrachtige kruidenproducten is het resultaat van soms eeuwenoude recepturen die doorgegeven zijn aan de kruidentelers, kruiden-apothekers en de herboristen van heden. Zij hebben de kennis om de kruiden en kruidenproducten op de juiste wijze te oogsten en te verwerken tot een overvloed van kruidenproducten voor keukengebruik en de dagelijkse gezondheid.