Home » Thee » Zwarte, groene en witte thee

Zwarte, Groene en Witte thee

Ontdek de biologische groene, witte en zwarte thee van de Camellia sinensis theeplant. Heerlijke en pure thee uit een zorgvuldige teelt, karakteristiek aroma en directe 'fair' handel.

Zwarte Thee:


Groene Thee:


Witte Thee:


Biologische thee met een zorgvuldige teelt, karakteristiek aroma en eerlijke directe handel.

Wij verkopen alleen de beste theeën van kleinschalige en biologische landbouw, die werken aan het verbeteren van biodiversiteit en natuurwaarde op het bedrijf.  

De planten worden liefdevol verzorgd en met de hand geoogst, en met uiterste vakmanschap verder verwerkt tot thee.

Camellia sinensis

Zwarte thee is volledig geoxideerd. Door een reactie met zuurstof krijgt het blad een bruin / zwarte kleur. De oxidatie zorgt voor de smaak. Om dit proces op gang te brengen wordt het blad na het plukken en verwelken gekneusd, gebroken of versneden. Door het ‘beschadigen’ van het blad versnelt de reactie met zuurstof tot het blad volledig is verkleurd. Daarna wordt het blad gerold en gedroogd.

Groene thee
 van de bladeren van de Camellia Sinesis plant worden gedroogd waarbij de bladeren een minimale oxidatie ondergaan tijdens de productie . 


Witte thee
is ook afkomstig van de welbekende theeplant Camellia Sinensis.
De bladeren en knoppen worden geplukt net voordat ze volledig open gaan, wanneer ze bedekt zijn met fijne witte haartjes. Witte thee is het minst verwerkt van de drie theeën. Vanwege de pure pluk behoudt het een hoge hoeveelheid antioxidanten.