Referentie: WUR-10800
Merk: Wurdies
Kaneelstokjes Ceylon bio 30g
Biologische Ceylon kaneel. Ceylon kaneel staat bekend om zijn kwaliteit en heeft een zachte rijkelijke smaak.
In de winter is het tijd om wat pittiger kruiden en kruidentheeën te gebruiken, ook wel verwarmende kruiden. Het weer wordt guur en we verlangen naar gerechten die meer kruiden bevatten en theeën die ons verwarmen.
Er zijn 48 producten.
Referentie: WUR-10800
Merk: Wurdies
Biologische Ceylon kaneel. Ceylon kaneel staat bekend om zijn kwaliteit en heeft een zachte rijkelijke smaak.
Referentie: WUR-10630
Merk: Wurdies
Biologische kaneel gemalen (kaneelpoeder) met 70% Ceylon kaneel en 30% Cassia kaneel. Ceylon kaneel is mild, zoetig en rijk van smaak. Cassia kaneel is pittig en stevig van smaak. Dit mengsel geeft een aromatische en warme smaak en een vol kaneel aroma aan hartige gerechten, desserts, gebak en dranken.
Referentie: WUR-09400
Merk: Wurdies
Biologische steranijs heeft een anijsachtige smaak en een kruidige aroma. De geur van steranijs is dropachtig en warm. Steranijs is te gebruiken voor het bereiden van stoofpeertjes, appelmoes, Curry's en diverse oosterse gerechten maar ook een thee van steranijs is aangenaam.
Referentie: WUR-05700
Merk: Wurdies
Biologische kruidnagel heeft een bepalend en kruidig aroma dat zowel in de smaak als in de geur merkbaar is. Voor veel kenners is de aromatische geur van kruidnagel typisch in de winter periode, maar kruidnagels zijn in alle seizoenen een kruidige smaakgever in de keuken en bakkerij.
Referentie: WUR-00100
Merk: Wurdies
Anijszaad van biologische teelt. Anijs is een kruid met een zoethout achtige-, pittige- en zoete smaak. Anijs is te gebruiken voor hartige gerechten, desserts en ook om te bakken.
Referentie: WUR-04700
Merk: Wurdies
Biologische laurierblad heel. Laurierblaadjes hebben een bijzonder sterk aroma dankzij de essentiële oliën die ze bevatten en geven ze een intense smaak. Gedroogde laurierblaadjes zijn aromatisch en kruidig en hebben niet zo'n uitgesproken bittere toon als de verse bladeren. Ze zijn ook makkelijk te bewaren.
Referentie: WUR-07500
Merk: Wurdies
Biologische piment heel. Piment heeft een warme kruidige smaak en een licht peperige, kruidnagelachtige aroma. De pimentkorrel past goed in zoete en hartige gerechten.
Referentie: WUR-03500
Merk: Wurdies
Biologische groene kardemom heeft een citroenachtig-bloemig aroma en smaakt een beetje naar bergamot, citroen en kamfer en wordt vaak gebruikt voor brood, gebak en vooral kerstkoekjes. De meest originele en natuurlijke vorm van kardemom is groene kardemom, een van de meest waardevolle kruiden naast saffraan en vanille.
Referentie: WUR-03400
Merk: Wurdies
Biologische kardemom hele bruine zaden hebben een kruidige, zoet-warme smaak. De geur ervan is aangenaam fris en lijkt op die van kamfer. kardemom is een onmisbaar kruid in de Indiase en Arabische keuken. De zaden zijn veelzijdig te gebruiken in curry’s, stoofgerechten, siroop, fruitsalade, koffie, thee, jam, gebak en brood.
Referentie: WUR-05630
Merk: Wurdies
Biologische nootmuskaat gemalen, ook wel nootmuskaatpoeder genoemd. Nootmuskaat is zeer aromatisch en de smaak is warm, nootachtig. Nootmuskaat gemalen is een van de meest gebruikte specerijen ter wereld. Daardoor kun je het ook in verschillende keukens en recepten terugvinden. In Nederland wordt nootmuskaat vaak gebruikt om groenten te kruiden.
Referentie: WUR-05530
Merk: Wurdies
Biologische foelie gemalen. Het gemalen foeliekruid is het gedroogde en fijngemalen zaadvlies van de nootmuskaat. De smaak is vergelijkbaar met nootmuskaat maar dan milder. Foelie is bijzonder veelzijdig en verfijnt hartige gerechten zoals groentestoof, aardappelpuree, preisoep, stoofpotjes en zoetigheden zoals koek en gebak.
Referentie: WUR-08010
Merk: Wurdies
Biologische rozemarijn heeft een milde maar snel overheersende smaak die vooral in de Italiaanse keuken past. Het overleeft een bak- en braadproces uitstekend. Het kan tevens gebruikt worden in salades en sauzen.
Referentie: WUR-07830
Merk: Wurdies
Biologische rozemarijn gemalen ruikt heerlijk aromatisch en smaakt kruidig. Rozemarijn fijngemalen is ideaal om gerechten op smaak te brengen met het typische rozemarijnaroma zonder dat er rozemarijn naaldjes in het eten zitten.
Referentie: WUR-09970
Merk: Wurdies
Biologische tijm heeft een hartige smaak en een kruidig aroma. Het is een veel gebruikt kruid in mediterrane gerechten.
Referentie: WUR-28470
Merk: Wurdies
Biologische tijm thee heeft een verzachtende werking op de luchtwegen. De smaak is verfrissend en sterk kruidig. Tijmthee biologisch is ook te gebruiken als toevoeging in zelfgemaakte kruidenthee-melanges.
Referentie: WUR-06070
Merk: Wurdies
Biologische oregano is aromatisch met een typisch Mediterrane smaak. Gedroogde Oregano is vooral lekker in tomatengerechten, pizza's en sauzen. Met de intense geur van de mediterrane keuken is oregano een van de meest populaire kruiden. Oregano biologisch smaakt extra aromatisch als het niet te lang gekookt of gebakken is.
Referentie: WUR-27610
Merk: Wurdies
Biologische salie als kruidenthee of als keukenkruid. Salie heeft een bittere, pittige smaak en sterk aroma. Salie is een algemeen kruid dat veel toepassingen kent en is geschikt voor alle seizoenen.
Referentie: WUR-27680
Merk: Wurdies
Biologische salie thee met blad en blauwpaarse bloemen. Salie kruidenthee heeft een bittere smaak en is geschikt voor alle seizoenen en zeker ook de 'R' maanden.
Referentie: WUR-24206
Merk: Wurdies
Biologische kamille thee van de hele bloempjes is een veel verkochte klassieker. Als thee geeft het ondersteuning aan weerstand en spijsvertering. De smaak en geur van kamillethee is licht zoet, iets kruidig en zacht.
Referentie: WUR-02800
Merk: Wurdies
Biologische venkelzaad groen-bruin hele zaden. Venkelzaad is het gedroogde zaad dat overblijft als de goudgele bloemen van de venkelplant zijn uitgebloeid. De smaak van groen-bruine venkelzaad is intensief, warm en anijsachtig. Groen-bruine venkelzaden zijn minder zoetiger dan de groene variant.
Referentie: WUR-04200
Merk: Wurdies
Karwijzaad is een belangrijk kruid in Duitstalige landen. Karwij wordt traditioneel in zijn geheel gebruikt in koolgerechten, stoofschotels en gebak. Karwijzaad heeft van zichzelf een warm kruidig aroma. Bovendien ontvouwt karwij een verfrissend aroma dat doet denken aan komijn en dille. Deze biologische Karwijzaad of ook wel kummel genoemd zijn zaadjes...
Referentie: WUR-04000
Merk: Wurdies
Biologische komijnzaad heel. Komijn is een specerij die zeer gevarieerd te gebruiken is. Komijnzaad heeft een warme en aromatische smaak die te vergelijken is met anijs. Ook te gebruiken als thee.
Referentie: WUR-21506
Merk: Wurdies
Biologische venkelthee zoet en kruidig. Thee van venkelzaadjes heeft een frisse smaak. Biologische venkelthee is heerlijk na een volle en vette maaltijd. Venkelzaadjes zijn ook populair bij het bereiden van gerechten.
Referentie: WUR-10200
Merk: Wurdies
Biologische jeneverbessen met een pittige en bittere smaak met een houtachtig lekkere zoete geur. Jeneverbes biologisch is heerlijk bij groentestoof, zuurkool en gegrilde groentes en maken de gerechten goed verteerbaar.